2011. augusztus 31., szerda

Csokoládé szuflé


Azt hiszem már nem egyszer fogalmaztam meg a desszertekre vonatkozó tézismet, mely szerint egy jó desszertnek mindig lehet helyet szorítani. A sufflé pedig több, mint jó desszert, màrha profi készíti. Ez pedig nem egy szerénytelenül a sorok közé "rejtett" dícséret volt saját föző tudományomra vonatkozóan, hanem felvezetője a Miele főzőiskolában gyűjtött tapasztalatomnak. Bevallom én profi segítség nélkül neki sem àlltam volna. Na de most, hogy a titok tudója lettem, már nincs megállás és következőre már a mandulás-fehércsokis verziót fogom postolni.

Titkok kicsi könyve, avagy Kis Sándor receptje:

20 dkg étcsoki (80%)
10 dkg vaj
5 dkg cukor
4 tojás
1 ek liszt
2 ek kakaópor
Vaj, liszt a formák kikenéséhez

Amit legközelebb már egyedül kell csinálnom:

A vajat és a darabokra tört csokit vízgöz felett felolvasztjuk. Átszitáljuk a kakakóport, és az eminensek a lisztet is.Felverjük a tojássárgàjàt a cukorral. A tojásfehérjét csipet sóval habosra verjük. A csokimasszàhoz forgatjuk a felvert tojàsokat, és a lisztes kakaóport. Vajazzuk ki a szufléformàkat, és töltsük meg 3/4-éig masszával.nincs más teendőnk, mint a formákat a 250 fokra előmelegített sütőbe tenni. Amint làtjuk, hogy el kezd emelkedni, szilárdulni a szuflék teteje (8-10 perc),vegyük ki, és rohanjunk vele a vendégekig, hogy láthassák, hogy tényleg sikerült a szuflénk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...