2011. augusztus 5., péntek

Kakukkfüves házi pástétom konyakban érlelt mazsolával

Most lehet irigykedni bőszen, mert nemcsak süt a nap, és nagyon finomra sikeredett ez a pástétom, de azt hiszem kevesen mondhatják el magukról, hogy a péntek reggel a munkahelyükön egy villásreggelivel indul:P Sajnos nem mondhatok cégnevet, mert tömegével özönlenének az emberek, a kedélyek lehűtése végett azért elmondanám, hogy nekünk is ez volt az első alkalom, szóval ez a multi is villásreggeli szűz volt, ha lehet ilyet mondani, de olyan sikerrel zárult ez a kezdeményezés, hogy szerintem lesz folytatása...Ja és a rosszmájúaknak és a szemfüleseknek üzenem, hogy a konyakban lévő alkohol természetesen elillant a forró serpenyőből.

Irodaszer rendelés:

0,5 kg csirkemáj
0,5 dl konyak
1 kis fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 dl tejszin
5 ágacska kakukkfű
5 dkg mazsola
1 ek libazsír
só, bors

Mielőtt az outlook betölt:

A mazsolát beáztatjuk a konyakba. Nagyjából 1 óra alatt szívja meg magát.A meghámozott hagymát vékonyan felkarikázzuk, a megtisztított fokhagymát hártyányi szeletekre vágjuk. Egy serpenyőben felolvasztjuk a zsírt, és megpirítjuk benne a hagymaféléket. A mazsolát kinyomkodjuk, és a konyakot a serpenyőbe öntjük. Folyamatos kevergetés mellett, megvárjuk míg a konyak alkoholtartalma sisteregve elillan. A májat feldaraboljuk, hogy jobban átsüljön és a serpenyőbe tesszük. Beleszórjuk a kakukkfű levélkéit, és a mazsola felét. Mikor a máj már megsült leöntjük tejszínnel, elkeverjük, és lehúzzuk a tűzről. Ezután sózzuk borsózzuk ízlés szerint. Ha kihült a máj egy késes konyhai robotgépbe összeturmixoljuk, ha szükséges utánfűszerezzük. A pástétomot a maradék mazsolával megszórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...