2014. szeptember 6., szombat

Karamelizált lila hagymás kosárkák kecskesajtkrémmel

Ez az abból főzünk, amink van típusú bejegyzéseket fogja gazdagítani, de nem kifejezettem a "Laci bácsis" 5 hozzávalóból gyorsan valami finomat értelemben véve. A recept hozzávalói ugyanis nem feltétlenül találhatóak meg minden kamrapolcon. Mindig nagy kedvencem volt az 5 hozzávalós műsorból az a rész, mikor előszedte a maradék 15 hozzávalót, mert, hogy egyértelmű, hogy az mindenkinél alapból van otthon a kamrában, ahol most már nem az oroszok vannak. na jó befejeztem a szabad csapongást és két tőmondatban összefoglalom a lényeget. Az abból főzünk, amink van, most inkább a blogfrissítésre vonatkozik, mert ez már réges rég elkészített recept - szerintem júliusi - csak eddig még nem töltöttem fel, és még mennyi ilyen várakozik a kamrapolcon....

Csapongás helyett:




2 fej lila hagyma megpucoltan, félbevágva
4 ek cukor
2 gerezd fokhagyma összezúzva
25 dkg levelestészta
2 ek olvasztott vaj
 
Kecskesajtkrém:
 
10 dkg lágy kecskesajtkrém
1 dl tejszín
10 dkg mascarpone
 
10 dkg salátamix a tálaláshoz

A sütőt 160 fokra előmelegítjük légkeveréses módban. A félbevágott lila hagymákat lefedve, annyi vízben, ami ellepi 2-3 percig főzzük, majd a lángot elzárva 10 percig még hagyjuk a vízben hűlni a hagymákat. Egy serpenyőben karamellizáljuk a cukrot lassú lángon, majd a hagymákat vágott oldallal lefelé fordítva tegyük bele, hogy bevonja a cukor. Egy muffin formát béleljünk ki sütőpapírral és a serpenyőben visszamaradt karamellt egyenletesen osszuk szét a 4 lyukban, majd vágott oldallal lefelé tegyünk bele 1-1 hagymát. szórjuk meg a zúzott fokhagymával. A leveles tésztát enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk és akkora korongokat szaggatunk ki belőle ami befedi a muffin formák tetejét. A kiszúrt tésztakorongokat fektessük a hagymákra és nyomkodjuk picit körbe, hogy befedje. Kenjük meg olvasztott vajjal és süssük 40 percig, míg a tészta megpirul. Eközben a sajtkrémhez egy serpenyőben összeolvasztjuk a kecskesajtot tejszínt mascarponét sózzuk borsozzuk és félrehúzzuk a tűzről. Ha  a tészta megsült, óvatosan kiborítjuk a formából salátát kínálunk mellé és meglocsoljuk a kecskesajtkrémmel.

Ps.: a karamell nem a barátunk nagyon gyorsan kell vele dolgozni, könnyen megégethetjük magunkat, és a lábos tisztítása sem tűnik egyszerűnek, de az utóbbi könnyen megoldható, ha a karamellás serpenyőben nagy mennyiségű vizet forralunk, akkor a vízben feloldódik a karamell és teljesen lejön a serpenyő faláról. Ezt a kis kedvcsinálót nem véletlenül ehyleztem el a recept végére, mert tényleg érdemes kipróbálni a receptet, szóval nem akartam előre elvenni senki kedvét:)

 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...