2014. szeptember 17., szerda

Citromos sajttorta

A sajttorta azért nagyon praktikus jószág - ezennel új közgazdaságtani fogalom debütált a blogon, nem tudom, hogy pontosan ez a fogyasztói kosár ezzel, hol helyezkedik el a koordináta rendszerben, de valahol féluton a mindenkit lenyűgőztem "x" és a nem kellett megeröltetnem magam túlságosan "y" tengely között, az egyetlen baj csupán, hogy a nagyjából ezt már mindenki tudja oordináta, ami csökkenti a hú de lenyűgöztelek a szakácstudományommal tengelyen elfoglalt helyet...viszont összefoglalva a fenti elvont ámokfutásomat érdemes kipróbálni, mert - képzavar következik - ez lehet a hab a tortán egy könnyed baráti vacsora végén, vagy kényeztetés egy szürke ólmos hétköznap este, aminek az elkészítése még munka után is belefér. Itt pedig nincs kiscsillag nem részmunkaidőről beszélek:)
A lenyügőzés folyamata:

25 dkg zabkeksz ledarálva
10 dkg olvasztott vaj

Krém:

25 dkg mascarpone
60 dkg krémsajt
2 tojás+ 2 sárgája
3 citrom héja lereszelve + 1 citrom átszűrt leve
4 ek finomliszt
175 g kristálycukor

Díszítés:

300 ml tejföl
10 dkg málna
3 ek citromkrém

A sütőt légkeveréses módban 180 fokra előmelegítjük. Egy 23 cm átmérőjű kapcsos tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd a keszmorzsát és a felolvasztott vajat keverjük össze, hogy gyúrható tésztát kapjunk. A tésztát egyenletesen elosztva nyomkodjuk bele a formába és tegyük hütőbe. A krém hozzávalóit habverővel keverjük össze és verjük fel habosra, majd öntsük rá a megszilárdult kekszmorzsára és süssük 35-40 percig, míg a krém megszilárdul. kapcsoljuk ki a sütőt és hagyjuk, hogy a torta kihűljön benne. Ha a torta teljesen kihűlt vegyük kia  formából, egyenletesen terítsük szét a tetejéna  tejfölt, csepegtessük rá a citromkrémet és rendezzük el rajta a málnaszemeket.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...