Most az egyszer tényleg tartom magam ahhoz, hogy rövid és lényegretörő bejegyzést írjak, már csak azért is, mert késő van én pedig nagyon álmos vagyok. Na akkor ennyit a tárgyra szorítkozásról...Már rengetegszer készítettem el ezt a tzazikit a blog fennállása óta, valahogy mégis megúszta, hogy a nagyérdemű előtt debütáljon. Na már most, hogy ennek mi az oka, az lássuk be semi-szubjektív megítélés alá esik. Azért nem került fel, mert annyira finom, hogy mindig azonnal elfogyott, a blog szerzője - azaz Mrs. én - annyira lusta, hogy mire felkerült volna már nem az uborkától volt zöld és nem volt vállalható, avagy az uborka annyira összeesik minden alkalommal a sózástól, hogy az elkészülő mennyiség nem látszódik meg a fotón...Akármelyik legyen is a helyes megoldás, a lényeg, hogy mostanra áthidaltam a problémát, hogy megoszthassam veletek ezt a tényleg fantasztikus tzaziki receptet. Éljen én!
Tzaziki - avagy nemcsak Karthágót sózták be alaposan
3 db uborka a reszelő nagy lyukú reszelőjén lereszelve
3 dl görög joghurt
25 dkg feta sajt
3 gerezd fokhagyma összezúzva
1 csokor bazsalikomlevél felaprítva
só, frissen őrölt bors
1 el extra szűz olívaolaj
A lereszelt uborkát egy tálban besózzuk (max 1 tk sóval) majd 10-15 perc elteltével, miután levet eresztett alaposan kinyomkodjuk. Eközben összekeverjük egy tálban a fetát, joghurtot, olívaolajat, fokhagymát, bazsalikomleveleket, majd hozzáforgatjuk a joghurtos öntethez az uborkareszeléket, ízlés szerint borsozzuk és alaposan elkeverjük. Ha van időnk tálalás előtt kb. 30 percre tegyük hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése