2014. augusztus 3., vasárnap

Olasz rakott krumpli újkrumpliból

Ebben a receptben tényleg a névválasztás volt a legbonyolultabb, szóval ez is ideális vacsora - ha eltekintünk a kalóriatartalomtól - dolgos hétköznapokra, vagy kánikula esetén. Az utóbbi kapcsán csak a sütő bekapcsolása okozhat némi dilemmát. Összefoglalva tehát a bevezető ajánlás tanulságait bármikor jó ötlet elkészíteni ezt az ételt ha nem foglalkozunk az ellenérvekkel.Ez egy igazán attraktív receptajánlóra  sikeredett az alapvető ellentmondásokat leszámítva...de aggodalomra semmi ok, mert már a hozzávalókból ki fog derülni mindenki számára, hogy a teaser ellenére érdemes kipróbálni ezt a receptet mert fantasztikus étel kerekedik belőle alig 15 perc alatt.

Ellentétpárok:

70 dkg apró újkrumpli alaposan megmosva félbevágva
30 dkg chorizo (nekem apró volt így csak félbevágtam)
15 dkg húsos szalonna felkockázva
2 gerezd fokhagyma vékonyan felszeletelve
1 csokor petrezselyem felaprítva
maréknyi bazsalikomlevél
5 dkg parmezánforgács
15 dkg koktélparadicsom
1 kk szárított oregánó
1 dl tejszín
2 dl vörös pesto
só, bors

A sütőt légkeveréses módon 180 fokra előmelegítem. Egy nagy teflonserpenyőben zsírjára pirítom a kolbászt és a bacont. A húsokat szűrőlapáttal átszedem egy tepsibe. A serpenyőben visszamaradt zsíron megpirítom az újkrumplit. Ha már megpirult alaposan sózom borsozom, megszórom az oregánóval, valamint a fokhagymával és további 2 percig sütöm, amíg a fokhagyma el nem kezd illatozni. A krumplit és a húsokat összekeverem a jénaiba. Ha kell még sózzuk borsozzuk megszórjuk a bazsalikom és a koktélparadicsom felével és lefóliázva 20perc alatt készre sütjük. Eközben egy serpenyőben összemelegítjük a tejszínt a pestóval és egy szószos tálba szedjük. Az elkészült krumplira parmezánforgácsokat reszelünk, rádobálom a maradék koktélparadicsomot és rátépkedjük a bazsalikom levelek másik felét és megszórjuk a felaprított petrezselyemmel. A pestós szósszal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...