2011. szeptember 16., péntek

Sült hús, ameddig a szem ellát


Bár első blikkre nem látszik rajtam, mégis a hatalmas, ropogós, egybesült cupákok elvakult rajongója vagyok. Kedvenceim közé tartozik a csülök pékné módra, vagy a fenti képhez modellt álló karaj. számtalan bonyodalomhoz vezetett már különböző éttermekben, hogy szinte vérre menő küzdelmet kellett folytatnom a pincérekkel, hogy a jól megrakott bőségtál ne párom, hanem filigrán alkatú szerénységem előtt landoljon végül. Tényleg megesett, hogy egy pincérlány automatán párom elé tette le a jó adag csülköt, majd mikor magam elé húztam a tányért a csülökkel, ő visszahúzta párom elé, és csak morcossá válló pillantásom vetett gátat a további huza vonának. Mondanám, hogy sajnálom, hogy nem tudok eleget tenni a pincérek fejében élő sztereotípiáknak, és nem cézár salit rendelek, de ahogy a fenti képet nézem, bizonyosan
bátorságot ad nekem a jövőben is, hogy probára tegyem a pincérek fantáziáját.

Polgárpukkasztáshoz beszerzendő:

1,5 kg sertéskaraj
3 ek dijoni magos mustár
3 ek méz
1 ek szójaszósz
1/2 kk őrölt gyömbér
1/2 citrom átszűrt leve
1 dl sör
20 dkg bacon
8-10 gerezd fokhagyma
1 ek olaj
só, bors, kakukkfű

A megrovó pillantásokat elkerúlendő a 4 fal között a következőt kell tenni:

A karajt a felcsíkozott baconnel, és a fokhagymatüskékkel megspékeljük, és még kakukkfüvet is rakunk a bemetszésekbe. A húst kívülről sóval, borssal bedörzsöljük. A pàchoz összekeverjük a fent felsorolt alapanyagokat, és belemasszírozzuk a húsba. 2-3 órát pihentetjük az egészet a hűtőben, majd 150 fokra előmelegített sütőben 2,5-3 óra alatt lefóliàzott tepsiben, porhanyósra sūtjük. Az utolsó 20 percben pirítsunk rà a hús tetejére. Mi rozmaringos krumplival ettük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...