2014. január 20., hétfő

Marokkói sütőtök ragu

Az a legjobb, hogy most már nemcsak gasztro blogom van, de laza tér idő ugrásokra is invitállak titeket. Valahogy mégiscsak ki kell tűnni a zajból. Na jó a szürreális szárnyalgatásom csak annyit jelent, hogy idén is megtartottuk a hagyományos kis halloweeni tökfaragós esténket  egy koktélpartival upgradelve. Sajnos vagy nem sajnos a személyiségi jogokat isfigyelembe véve azt hiszem arról nincs fényképes bizonyítékom...viszont ez a sütőtökös recept azóta is itt lapul a tarsolyomba, és ha tökfaragásra nem is de főzésre még mindig ösztönözhetlek titeket, mert még tart a szezon.
Trick or treat:
70 dkg csirkemell 
2 vöröshagyma (az egyik felaprítva, a másik négybe vágva)
10 dkg paradicom
10 dkg gyömbér megpucolva, összezúzva
3 gerezd fokhagyma összezúzva
1 tk kurkuma
1-1 ek őrölt kömény, fahéj, koriander
1 süttök kimagozva felkockázva kb 80 dkg
0,5 l húsleves alaplé
2 ek barna cukor
2 ek vörösborecet
10 dkg mazsola
só, bors, olívaolaj

A kényeztetéshez:
A kis fej lila hagyma félbevágva és vékonyan felkarikázva
1 citrom reszelt héja, 1 marék aprított menta elkeverve 2 dl görög joghurttal
10 dkg morzsolt feta


A csirkemellet sózzuk borsozzuk és olajon egy teflonserpenyőben körbepirítjuk. Késes konyhai robotgében összeaprítjuk a paradicsomot, felnegyedelt hagymát, gyömbért, fokhagymát. A maradék olajon pároljuk üvegesre az apróra vágott hagymát, keverjük hozzá a fűszereket és pirítsuk illatosra. Adjuk hozzá a paradicsomos pépet is, majd a cukrot és az ecetet. Tegyük a serpenyőbe a sütőtököt, csirkét és öntsük fel az alaplével. Várjuk meg míg rotyogni kezd majd vegyük takaréklángra és nagyjából 30 perc alatt lefedve főzzük puhára. A csirkét vegyük ki az edényből és tépjük cafatokra. A mazsolát tegyük a sütőtökös raguhoz a felaprított csirkével együtt. Ha szeretnénk még után fűszerezhetjük. Joghurtos öntettel, fetával, lila hagymával megszórva kínáljuk. Mi kuszkusszal ettük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...