2013. február 17., vasárnap

Csirkemell mediterrán bundában

Azért remek jó marketingesnek lenni, mert ahelyett, hogy rántott hús, írhatod azt, hogy egy falat nyár. Mi van???? A lényeg, hogy nagyon unom, hogy anélkül, hogy csatlakoztam volna a ködös Albionban dolgozó 300 000 honfitársamhoz, amolyan hegy megy a Mohamedhez alapon 2 hónapja nem láttam a napot, úgy látszik az óceáni időjárás csatlakozott hozzám. A baj csak az, hogy nekem semmi szükségem rá, így, hogy napelemes vagyok. Nem tudom ki, hogy van vele, de nekem illatok abszolút vissza tudnak hozni hangulatokat érzéseket, gondoltam megy ez ízekkel is. Ha kellő mennyiségű mediterrán fűszernövénybe burkolom a klasszik rántott husit, kicsit visszacsempészhetem a nyarat, még így februárban is....Ja és ha nektek nem idézi fel a nyarat a mediterrán bundás csirkemell, a legrosszabb, ami történhet, hogy nem az unalmas rántott csirkét eszitek a vasárnapi asztalnál, szóval hajrá!!!

 Nyáridézés:

1 kg csirkemell filé tenyérnyi, 1 cm vastag szeletekre vágva
3 dl görög joghurt
2 ek mustár
1 ek olívaolaj
2 gerezd fokhagyma összezúzva
só, bors

Panírhoz:
2 zsömle klopfolóval morzsásra zúzva
1 ágacska rozmaring levelei felaprítva
1 marék bazsalikom felaprítva
2 csokor petrezselyem felaprítva
 

A joghurtot elkeverem a mustárral, olajjal, fokhagymával. A csirkemellet sózom borsozom és beleforgatom a joghurtos pácba, hogy mindenhol alaposan érje a csirkét, és egy éjszakára a hűtőbe teszem. A panír hozzávalóit egy mély tányérban összekeverem. A húst kiveszem, a szeleteket kicsit lecsepegtetem a páctól és egyenként beleforgatom a fűszeres panírba. Egy mély serpenyőben felforrósítom nagy lángon az olajat, majd mérséklem a tüzet és oldalanként 4-5 perc alatt készre sütöm a csirkemell szeleteket. Mi rozmaringos tepsis burgonyával ettük.

2 megjegyzés:

  1. Nem kellett volna ilyen korán hozzád benéznem..Nagyon guszta!

    VálaszTörlés
  2. Hát ezek szerint bővíthető a mondás ki korán kell aranyat lel, álmos marad után, most már bejön a több csábításnak van kitéve aznap :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...