Ezt a receptet itt az ideje postolni, ha nem akarom egy évig a bejegyzések között aszalni, mert nem hiszem, hogy decemberben mindenki sütőtök lázban ég majd még mindig, de talán most még van néhány elvetemült fanatik, aki nagy sütőtök rajongóként folyton új receptek után kutat. A sütőtökfaragás fő fogásaként volt tálalva ez az indiai étel és annak ellenére, hogy szerintem igazi különlegességnek számít (legalábbis nem a klasszik pörkölt lecsó tengelyen mozog) szemtelenül egyszerűen elkészíthető. Legalábbis a Jamie Oliver féle verzió abszolut dolgozó nő kompatibilis:) A lent megadott mennyiséget könnyű szívvel felezhetitek, mert én 8 embert vártam vacsorára és óriás menniység lett...
Hozzávalók regimentre:
70 dkg csirkemell felkockáza
1 kg sonkatök 2x2 cm-es kockákra vágva70 dkg csirkemell felkockáza
4 fej vöröshagyma finomra vágva
1 hüvelykujjnyi gyömbér lereszelve
2 piros chili kimagozva, apróra vágva
1 kis csokor koriander felaprítva
800 g darabolt paradicsom (2 konzerv)
800 ml kókuszkrém (2 konzerv)
1 üveg Patak's Tikka Masala paszta (culinarisban beszerezhető)
4 dl krémes natúr joghurt
3 ek napraforgóolaj
Egy mély teflon serpenyőben felforrósított olajon dinszteljük meg a hagymát, majd pirítsuk meg a csirkemellet és a tök kockákat nagyjából 5 perc alatt. Mikor a hús és a sütőtök körbepirult, szedjük ki és tegyük félre. A kiürült serpenyőbe tegyük bele a fűszereket (chili, gyömbér, koriander). 1-2 perc alatt, mikor a fűszerek már illatosra pirultak öntsük a lábosba a Tikka Masala pasztát, majd a kókuszkonzerveket és paradicsomkonzervet is hozzákeverjük. Tegyük vissza a félretett csirkemellet és sütőtököt és fedő alatt magas tűzön rottyantsuk össze, majd mérsékelt tűzön kb.30 perc alatt készre főzzük. A kókuszkonzerveket kiöblíthetjük vízzel, ha túl sűrű lenne a ragu ezzel hígítható. Mi rizzsel és naan kenyérrel körítve joghurttal meglocsolva ettük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése