2012. november 3., szombat

Parmezános pulykamell

Csakhogy áldozzak az alliteráció oltárán a címet kiegészíteném a következőképpen: Pofonegyszerű parmezános pulykamell. Nem is szeretném tehát egy terjengős bevezetővel elrontani, csak még megemlíteném, hogy figyeljétek a hozzávalókat. Bizony bizony gonosz szénhidrátmentes rántott hús, és mégis roppanós bundájú. Tessék?!

Kalóriaszegény vasárnaphoz:

80 dkg pulykamell tenyérnyi szeletekre vágva, kézzel kilapogatva
2 ek étkezési keményítő
10 dkg parmezán lereszelve
0.5 dl tej
1 tojás felverve
só, bors
olivaolaj a sütéshez

A pulykamell szeleteket sózzuk, borsozzuk. A parmezánt egy mély tálban elkeverem a keményítővel. A tojás felverem a tejjel. A hússzeleteket először a a felvert tojásos keverékbe mártom, majd a parmezános keményítőbe megforgatom. Egy serpenyőben olajat hevítek és a húsokat oldalanként 4-5 perc alatt készre sütöm. Ha még diétásabbra szeretnénk kiolajozott tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben, 30 perc alatt készre süthetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...