2012. április 24., kedd

Spárgás spagetti

Sosem voltam egy nagy spárgarajongó, de időről időre felülvizsgálom az egyes ételekkel szembeni ellenszenvemet és adok egy lehetőséget magamnak, vagy az adott alapanyagnak, (ugyebár ez csak nézőpont kérdése) hogy megkedveljem. Megint csak nézőpont kérdése, hogy ezt nyitottságnak, vagy sznobériának nevezzem, az viszont egyértelmű, hogy a Dolce Vita-n talált spárgás spagetti recept bárkit levesz a lábáról, aki még bizonytalankodna, hogy szereti nem szereti...

A meggyőzés folyamata:

50 dkg zöld spárga 2 cm-es karikákra vágva
4 gerezd fokhagyma vékonyan felszeletelve
1 citrom kifacsart leve
1 üveg szardellafilé aprítva (kb. 10 dkg)
1/2 csomag spagetti
olívaolaj
frissen őrölt bors
a csokor aprított petrezselyem

A tésztának felteszek vizet 1 ek sóval főni. A spárgát olajon megpirítom. Citromlével meglocsolom, hozzákeverem a szardellát, borssal ízesítem. 5 percig lefedve párolom, majd hozzáadom a fokhagymát. A kifőtt tésztát leszűröm, és összeforgatom a spárgával. Petrezselyemmel meghintve tálalom.



4 megjegyzés:

  1. Ki a spárgát és a spagettit szereti, rossz ember nem lehet.

    VálaszTörlés
  2. Reméljük, bár félő, hogy azért néhány kétes alak átcsúszna egy ilyen szűrőn;)

    VálaszTörlés
  3. Tényleg az, és ráadásul szemtelenül egyszerű;)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...