2012. április 21., szombat

Csirkecomb zsenge tavaszi zöldségekkel sülve főve

Egy új kísérlet a régi GoodFood magazinból. Ami jelenleg nem működik a környezetemben: életem első újság előfizetésének kézbesítő cége, a blogspot úgy ahogy van,és a megjegyzések postolása. Úgy látszik, ami nem megy azt nem kell erőltetni, ezért félbe is maradt úgy  jó 3 hete ez a bejegyzés, hogy a lébőjt kúrám kelős közepén postolhassam.Igen, már a léböjt kúra közepénél járok (ezért éri meg rövid, 5 napos  Steinberger kúrába belevágni, mert már a második nap elmondhatja magáról az ember, hogy túl van a felén:) Más előnyét jelenleg nem érzem. Gondoltam,ha már enni nem ehetek, attól még foglalkozhatom étellel. Nézhetem az íncsiklandó fotót, írhatok az ebédről, sőt még vacsorát is főzhetek páromnak. Már odáig fajul a helyzet, hogy  páromnak néha abba kell hagynia az ételt, hogy beleszimatolhassak..mielőtt tovább fajulnék, úgy döntöttem inkább rámegyek az étellel való virtuális kapcsolatra és kicsit rendbe szedem a blogom. A receptet mindenkinek ajánlom, aki nem leböjtöl, de egy vitamindús, könnyen elkészíthető, friss tavaszi ízbombára vágyik, amit sec perc alatt az asztalra varázsolhat.

Bombagyártás:

1 csokor újhagyma felkarikázva (szárával együtt)
40 dkg brokkoli rózsáira szedve
1 kis cukkini felkockázva
30 dkg újkrumumpli kockára vágva
1 fej vöröshagyma finomra aprítva
4 db felsőcomb (csirke)
0,5 l szárnyas alaplé (nálam a szokásos knorr)
1 ek olívaolaj

A finomra vágott hagymát a felmelegített olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a csirkecombot, és pirosra sütjük. Felöntjük az alaplével, és belekeverjük a krumplit. Lefedve, lassú tűzön 20 percig főzzük, majd hozzáadjuk az összes többi zöldséget is további 15-20 perc alatt készre főzzük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...