Igazi mazochistaként
úgy gondoltam, hogy nem elég, hogy szombaton dolgoztam, és két napja
rozskenyéren és bioleveleken élek, de az igazi próbatétel csak az lenne, ha a
munkából hazajőve éhesen főznék valami igazán finomat páromnak. Ha már kínzás
csináljuk profin! Nagy barátja vagyok a tésztáknak, mert gyorsan elkészülnek,
és ha olaszos fűszerezésűek akkor ráadásként totális ízorgia a végeredmény.
Alig telt el 20 perc és oregáno, parmezán, pirított fokhagyma illat lengte
körbe a lakást, miközben a tészta tetejére olvadó sajt már bugyborékolva forrt
a sütőben. Én a levegőből mélyeket szippantva, mindeközben a léböjt által
előírt vacsorámon, egy szelet rozskenyéren rágódtam...
Paradicsomi
hozzávalók:
20 dkg canelloni
50 dkg spenót (csak
fagyasztott volt itthon)
2 doboz
konzervparadicsom darabolt (80 dkg)
10 dkg parmezán
frissen reszelve
1 zacskó mozzarella
felkarikázva (125 g)
40 dkg krémfehér
sajt felkockázva
3 gerezd fokhagyma
vékonyan felszelve
0.5 kk őrölt
szerecsendió
0.5 kk porcukor
1 ek oregánó
1ek fehérborecet
frissen őrölt bors
1 ek olívaolaj
A sütőt 200 fokra
előmelegítjük. Egy lefedhető serpenyőben felmelegített olajon illatosra
pirítjuk a fokhagymát. A fokhagymás olajban elkeverjük az oregánót, ecetet,
porcukrot, majd felöntjük a paradicsommal. Alaposan szétnyomkodjuk a
paradicsomdarabokat, majd lefedve 20 perc alatt, lassú tűzön besűrítjük. Egy
másik serpenyőben alacsony fokon felengedem a spenótot, hozzákeverem a
krémfehér sajtkockákat, és a fakanállal szétnyomkodom, ezután hozzáadom a
parmezán felét. Borssal, szerecsendióval fűszerezem és addig keverem, míg
homogén állagú pürénem lesz. Ezután a spenótkrémet levágott sarkú
zacskóba kanalazom, és megtöltöm vele a canellonikat. A töltött tésztát egy
tepsibe egymás mellé fektetve elhelyezem, leöntöm a paradicsomszósszal.
Megszórom a maradék parmezánnal és a mozzarella szeletekkel befedem. A sütőben
25 perc alatt készre sütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése