2012. április 22., vasárnap

Háromsajtos spenótos canelloni paradicsomszószban


Igazi mazochistaként úgy gondoltam, hogy nem elég, hogy szombaton dolgoztam, és két napja rozskenyéren és bioleveleken élek, de az igazi próbatétel csak az lenne, ha a munkából hazajőve éhesen főznék valami igazán finomat páromnak. Ha már kínzás csináljuk profin! Nagy barátja vagyok a tésztáknak, mert gyorsan elkészülnek, és ha olaszos fűszerezésűek akkor ráadásként totális ízorgia a végeredmény. Alig telt el 20 perc és oregáno, parmezán, pirított fokhagyma illat lengte körbe a lakást, miközben a tészta tetejére olvadó sajt már bugyborékolva forrt a sütőben. Én a levegőből mélyeket szippantva, mindeközben a léböjt által előírt vacsorámon, egy szelet rozskenyéren rágódtam...

Paradicsomi hozzávalók:

20 dkg canelloni
50 dkg spenót (csak fagyasztott volt itthon)
2 doboz konzervparadicsom darabolt (80 dkg)
10 dkg parmezán frissen reszelve
1 zacskó mozzarella felkarikázva (125 g)
40 dkg krémfehér sajt felkockázva
3 gerezd fokhagyma vékonyan felszelve
0.5 kk őrölt szerecsendió
0.5 kk porcukor
1 ek oregánó
1ek fehérborecet
frissen őrölt bors
1 ek olívaolaj

A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Egy lefedhető serpenyőben felmelegített olajon illatosra pirítjuk a fokhagymát. A fokhagymás olajban elkeverjük az oregánót, ecetet, porcukrot, majd felöntjük a paradicsommal. Alaposan szétnyomkodjuk a paradicsomdarabokat, majd lefedve 20 perc alatt, lassú tűzön besűrítjük. Egy másik serpenyőben alacsony fokon felengedem a spenótot, hozzákeverem a krémfehér sajtkockákat, és a fakanállal szétnyomkodom, ezután hozzáadom a parmezán felét. Borssal, szerecsendióval fűszerezem és addig keverem, míg homogén állagú pürénem lesz. Ezután a spenótkrémet  levágott sarkú zacskóba kanalazom, és megtöltöm vele a canellonikat. A töltött tésztát egy tepsibe egymás mellé fektetve elhelyezem, leöntöm a paradicsomszósszal. Megszórom a maradék parmezánnal és a mozzarella szeletekkel befedem. A sütőben 25 perc alatt készre sütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...