Nem kevés kitartás kell egy blog
szerkesztéséhez, pláne, ha a rendszer nagyvonalúan úgy dönt, hogy időről időre
random módon törli a már elkészült bejegyzéseimet, amiket még nem tettem közzé.
Néhány már elkészült írást azokra az időkre tartalékolok, mikor nem nagyon érek
rá, de nem szeretném, ha szórakoztató post nélkül maradna 26 elvetemült
követőm. Ha már megtiszteltek azzal, hogy csatlakoztak hozzám és időről időre
átküzdik magukat cirádás körmondataim szövevényes hálóján egy jó recept
reményében, úgy érzem ennyi áldozatot hozhatok. Következzen hát másodjára,
nektek elsőre egy újabb GoodFoodos recept, na jó nagyjából GoodFood, de mit
tegyek, ha nem volt itthon zellerszár, meg grill kolbász na meg...
A gonosz blogcenzúrát
átvészelték:
20 dkg csípős szárazkolbász 1 cm
vastag karikára vágva
2 fej finomra vágott vöröshagyma
2-2 db sárga-, fehérrépa
lereszelve
3 apróra vágott fokhagymagerezd
1 db darabolt konzerv paradicsom
(40 dkg)
20 dkg makarónitészta
1db vörös kidney babkonzerv (40
dkg)
0,7 dl szárnyas alaplé (Knorr
házias levesalap)
1 csokor petrezselyem felaprítva
A meghámozott felkarikázott
kolbászkarikákat egy magas falu teflon serpenyőben nagy lángon zsírjára
pirítjuk. A megpirult kolbászkarikákat kiszedjük, félretesszük. A
serpenyőben visszamaradt zsíron üvegesre pirítjuk a hagymát, majd hozzákeverjük
a lereszelt répakeveréket. Fedő alatt 5 perc alatt puhára pároljuk, majd
hozzáadjuk a fokhagymát és 1 perc alatt összesütjük. Öntsük az edénybe a
paradicsomot és a levesalapot és forraljuk össze, majd lassú tűzön rotyogtassuk
további 10 percig. Ezután belekeverjük a tésztát, kolbászt, babot, és a tészta
zacskóján feltüntetett ideig főzzük a ragut lefedve. Aprított petrezselyemmel
megszórva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése