2012. április 4., szerda

Babos egytál

Nem kevés kitartás kell egy blog szerkesztéséhez, pláne, ha a rendszer nagyvonalúan úgy dönt, hogy időről időre random módon törli a már elkészült bejegyzéseimet, amiket még nem tettem közzé. Néhány már elkészült írást azokra az időkre tartalékolok, mikor nem nagyon érek rá, de nem szeretném, ha szórakoztató post nélkül maradna 26 elvetemült követőm. Ha már megtiszteltek azzal, hogy csatlakoztak hozzám és időről időre átküzdik magukat cirádás körmondataim szövevényes hálóján egy jó recept reményében, úgy érzem ennyi áldozatot hozhatok. Következzen hát másodjára, nektek elsőre egy újabb GoodFoodos recept, na jó nagyjából GoodFood, de mit tegyek, ha nem volt itthon zellerszár, meg grill kolbász na meg...

A gonosz blogcenzúrát átvészelték:

20 dkg csípős szárazkolbász 1 cm vastag karikára vágva
2 fej finomra vágott vöröshagyma
2-2 db sárga-, fehérrépa lereszelve
3 apróra vágott fokhagymagerezd
1 db darabolt konzerv paradicsom (40 dkg)
20 dkg makarónitészta
1db vörös kidney babkonzerv (40 dkg)
0,7 dl szárnyas alaplé (Knorr házias levesalap)
1 csokor petrezselyem felaprítva


A meghámozott felkarikázott kolbászkarikákat egy magas falu teflon serpenyőben nagy lángon zsírjára pirítjuk. A megpirult kolbászkarikákat kiszedjük, félretesszük.  A serpenyőben visszamaradt zsíron üvegesre pirítjuk a hagymát, majd hozzákeverjük a lereszelt répakeveréket. Fedő alatt 5 perc alatt puhára pároljuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát és 1 perc alatt összesütjük. Öntsük az edénybe a paradicsomot és a levesalapot és forraljuk össze, majd lassú tűzön rotyogtassuk további 10 percig. Ezután belekeverjük a tésztát, kolbászt, babot, és a tészta zacskóján feltüntetett ideig főzzük a ragut lefedve. Aprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...