2011. november 27., vasárnap

Sütőtökös muffin

A képre nézve szerintem mindenkinek egyértelmű, hogy hát ez bizony nem mostanában készült. A különlegessége, hogy süt a nap a süti sütőtökből készült és totálisan fogyókúrás, ami mostanság nagyon beillik a képbe. Karácsonyi prevenció részeként ugyanis idén már az ünnepek előtt igyekszem kicsit gatyába rázni magam, úgy, hogy végre a cipzárat is fel tudjam húzni...Idén sok mindent úgy szeretnék csinálni az ünnepek környékén, ahogy eddig nem sikerült. Például párom támogatásának is köszönhetően végre beváltottam, hogy idén igenis karácsonyi hangulatba öltöztetem a lakást, előre megveszem a karácsonyi ajándékokat és decemberig helyet csinálok a bejglinek és egyéb karácsonyi finomságoknak, hogy lelkiismeret furdalás nélkül tömhessem magamban a tradicionálisan uszkve 16 fogásból álló menüsort, addig is süteményt legfeljebb a fenti diétás formában fogyasztok. Na jó, azért egy kis házi baracklekvár lecsúszott mellé, de csak azt mert első nap még nem puhult meg tökéletesen. Íme a diétás csoda recept, amit anyu talált valamilyen receptújságban, másnapra már baracklekvár nélkül is isteni puha, már ha marad másnapra...

Amivel Norbi is egyetért:

40 dkg darált mák,
 ½ teáskanál szódabikarbóna, 
8 tojás
2 evőkanál méz
75ml olaj
7 evőkanál nyírfacukor
15 dkg nyers sütőtök reszelve
8dkg apró szemű mazsola
½ teáskanál őrölt fahéj
kandírozott citrom-, narancshéj
 kókuszzsír a muffinformák kikenéséhez.
Ha Norbi nem figyel:
5dkg csoki (apróra vagdalt, vagy muffinhoz készen vásárolt)

Tulajdonképpen a sütésfőzés is zsírégetés:

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra Előveszünk két tálat. Az egyikben összekeverjük a mákot, sütőporral, mazsolával. A másikban alaposan összekeverjük a tojást a nyírfacukorral és mézzel, beletesszük a fahéjat és a reszelt sütőtököt, jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a mákos, mazsolás tál tartalmát és ezzel is jól elkeverjük.
Alaposan kikent, kilisztezett muffin formákba egy kanál segítségével beleadagoljuk a tésztát, mindegyik muffinba belenyomkodunk 4-5 csoki darabkát és kb. 30 perc alatt megsütjük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...