2011. november 1., kedd

a legegyszerűbb fusilli dolgos hétköznap estékre

Ez messze nem a toronyóra lánccal kategória. Kicsit szégyenletes, pont a hosszú hétvége utolsó napján egy ilyen egyszerű receptet közölni, mikor a legtöbb gasztroblogon ilyentájt minimum házi tartással felnevelnek ez idő alatt egy malacot, amit aztán átlag két nap alatt istenien porhanyósra sütnek és már kész is. Mi van azonban azokkal a földi halandókkal, akiket relatív időérzékeléssel sújtott a sors, és sosem elég hosszú az a hétvége. Bevallom, ha nekem pihenni van módom, akkor tényleg hajlamos vagyok mindent eldobni, és négy teljes napon át gyakorlatilag semmit sem tenni, hogy aztán a dolgos hétköznapoknak extra gőzzel álljak neki. Mindenki maga döntse el, hogy ezt a receptet mikor húzza elő a varázstarsolyból, egy rohanós hétfőn, vagy épp egy álmos hangulatú, kényelembe süppedő puha vasárnapon, egy dolog garantált a kényeztető ízélmény!

Még gyorsabb, ha van otthon:

50 dkg fusilli
1 üveg  zöld pesto
2 dl tejszín
25 dkg gomba
5 dkg vaj
0,5 dl fehérbo
1 nagy gerezd fokhagyma
só, bors
10 dkg reszelt parmezán

Tádám:

A tésztának feltesszük a vizet főzni 1 ek sóval, és a tésztát lobogó vízben kifőzöm. A fokhagymát összezúzom. A gombát megpucolom (én késsel szoktam lehúzni a külső hártyát) és vékonyan felszeletelem. Egy serpenyőben megolvasztom a vajat rádobom a fokhagymát, 1-2 percig pirítom majd hozzákeverem fokhagymás vajhoz a gombát, és sózom borsozom. Magas lángon elfőzöm gomba levét, ezután fehérborral felöntöm. Kavargatás mellett megvárom, hogy a bor alkoholtartalma elillanjon és felöntöm a pestoval és a tejszínnel. Reszelt parmezánnal tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...