Bár jelenleg semmilyen ízt sem érzek, igen jó szívvel gondolok vissza a múlt hétvégére és a sütőtökös menüre. Ami most is aktuális az a leves, ugyanis két napja, a begyulladt torkom miatt másra nem nagyon vágyom, de vissza az emlékekhez. Mikor még nem voltam megfázva, akkor is nagyon jól esett a sütőtökkrémleves pikáns íze. A sütőtökös menü érdekessége, hogy minden fogásnál erős volt a törekvés, hogy ne érződjön ki a sütőtök. Joggal merül fel a kérdés, hogy akkor mégis ért a 3 fogásos menüsor? Egy évben egyszer lehet sütőtökfaragást rendezni, aminek mégiscsak meg kell adni a módját. Szóval ezt a receptet, azok is nyugodtan kipróbálhatják, akik egyébként nem rajongnak a sütőtökért
Hozzávalók:
10 dkg húsos, füstölt szalonna
2 közepes fej hagyma
70 dkg sütőtök
3 gerezd fokhagyma
475 gr tejföl
só, bors, 2 db húsleves kocka
1 chili paprika
levesbetétnek:
10 dkg tökmag
10 dkg serrano sonka
A szalonnát kockákra vágjuk, megpirítjuk. A szalonna zsírján megdinszteljük a finomra vágott hagymát. Erre tesszük a felkockázott sütőtököt, rövid ideig pirítjuk. Felöntjük 1l erős húslevessel (lehet 2 kockából), hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, sóval, fekete borssal, egy kis chili paprikával fűszerezzük. Forrástól számítva további 30 percig főzzük, amíg megpuhul a tök. Ezután beletesszük a tejfölt és botmixerrel összeturmixoljuk. Mi tökmaggal és pirított sonkakockával megszórva ettük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése