2017. szeptember 2., szombat

rakott csülök

Ezt az ételt már csak azért is megérte elkészíteni, hogy kivívjam vele a hentes elismerését. A hétvégi grillezésből a parázsburgonya megmaradt, valahogy a 3 féle saláta mellett már nem volt helye, nem is értem....így esett, hogy gondoltam szerzek hozzá grillcsülköt és lerakom. Elég nagy motivációt jelentett az is, hogy a fiúk egész hétvégén az esztergomi csülök csárda epikus rakott csülkét emlegettétek. Esztergom messze van, a csemegepultos meg 5 percre a munkahelyemtől, így challenge accepted alapon hétfő este már ott is álltunk a konyhában csülök, krumpli és én, na meg még a lecsóból visszamaradt paprika paradicsom a konyhában.

Ha a türelmetlenebb fajtából való vagy, és nem bírod ki Esztergomig:

1,5 kg krumpli meghámozva
70 dkg grill csülök felkockázva
3 db tv paprika kicsumázva
5 db paradicsom leforrázva héja lehúzva
2 gerezd fokhagyma finomra zúzva
1 nagy pohár tejföl
10 dkg füstölt hús felkockázva
2 fej vöröshagyma, félbevágva és vékonyan felkarikázva
só, bors, univer grill fűszerkeverék

A krumplit lobogó, sós vízben 30 perc alatt félpuhára főzzük. Ha megfőtt ujjnyi vastag karikára vágjuk.

A paprikát hosszában félbevágom, majd a feleket vékonyan felszeletelem. A paradicsomot felnegyedelem, és szintén vékonyan felkarikázom. A zöldségeket összekeverem a hagymával, és kockázott füstölt hússal.

A tejfölbe elkeverem  a fokhagymát, sózom, borsozom.

Egy tűzálló tálba lerakom a rétegeket. Aljára a krumplit, megfűszerezem. Rá a húskockát, majd a zöldségkeveréket és megkenem tejföllel. Addig ismétlem a rétegzést, míg el nem fogynak a hozzávalóim, a tetejére krumpli karika kerüljön és tejföl.

250 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütöm, míg szépen megpirul a teteje.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...