Ezt az ételt már csak azért is megérte elkészíteni,
hogy kivívjam vele a hentes elismerését. A hétvégi grillezésből a
parázsburgonya megmaradt, valahogy a 3 féle saláta mellett már nem volt helye,
nem is értem....így esett, hogy gondoltam szerzek hozzá grillcsülköt és
lerakom. Elég nagy motivációt jelentett az is, hogy a fiúk egész hétvégén az
esztergomi csülök csárda epikus rakott csülkét emlegettétek. Esztergom messze
van, a csemegepultos meg 5 percre a munkahelyemtől, így challenge accepted
alapon hétfő este már ott is álltunk a konyhában csülök, krumpli és én, na meg
még a lecsóból visszamaradt paprika paradicsom a konyhában.
Ha a türelmetlenebb fajtából való vagy, és
nem bírod ki Esztergomig:
1,5 kg krumpli meghámozva
70 dkg grill csülök felkockázva
3 db tv paprika kicsumázva
5 db paradicsom leforrázva héja lehúzva
2 gerezd fokhagyma finomra zúzva
1 nagy pohár tejföl
10 dkg füstölt hús felkockázva
2 fej vöröshagyma, félbevágva és vékonyan
felkarikázva
só, bors, univer grill fűszerkeverék
A krumplit lobogó, sós vízben 30 perc alatt
félpuhára főzzük. Ha megfőtt ujjnyi vastag karikára vágjuk.
A paprikát hosszában félbevágom, majd a feleket
vékonyan felszeletelem. A paradicsomot felnegyedelem, és szintén vékonyan
felkarikázom. A zöldségeket összekeverem a hagymával, és kockázott füstölt
hússal.
A tejfölbe elkeverem a fokhagymát, sózom,
borsozom.
Egy tűzálló tálba lerakom a rétegeket. Aljára a
krumplit, megfűszerezem. Rá a húskockát, majd a zöldségkeveréket és megkenem
tejföllel. Addig ismétlem a rétegzést, míg el nem fogynak a hozzávalóim, a
tetejére krumpli karika kerüljön és tejföl.
250 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt
készre sütöm, míg szépen megpirul a teteje.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése