Egyre több
helyen lehet már találni pizza tészta alapreceptet, ahol a liszt helyett
karfiolt, vagy valami más zöldséget használnak csökkentve a kalória-; de
megtartva az élvezeti értéket. Én a jelenlegi nagy kedvenc 160 grammos szénhidrát diéta
könyvből hoztam egy minimálisan átdolgozott receptet. Valószínűleg Olaszországban
ebből inkvizíció/rögtön ítélő bíróság szuperkombó lenne, de a recept hazai
közönségen már tesztelve, és az empíria azt mutatja, hogy tökéletes eredmény
születik ha a lisztet jelen esetben aprított kelkáposztára cseréljük.
Tésztagyúrás helyett:
20 dkg
kelkáposzta késes aprítóban finomra vágva
8 dkg teljes
kiőrlésű kenyérmorzsa (dm-ben kapható)
2 tojás
10 dkg
reszelt parmezán
3 dl
sűrített paradicsom
10 dkg
mozzarella felszeletelve
10 dkg
kolbász felkarikázva
4 szelet
feketeerdő sonka
1 nagy marék
rukkola megmosva, szárítva
1 nagy
gerezd finomra zúzott fokhagyma
2 tk oregánó
só, frissen
őrölt bors
A sütőt 250
fokra előmelegítjük. Keverjük össze a tészta alaphoz a darált kelkáposztát,
kenyérmorzsát, parmezánt, tojást, 1 tk oregánót míg homogén masszát nem
kapunk.
Egy tepsit
béleljünk ki sütőpapírral. A "tésztát" osszuk 4 cipóba, és lapogassuk
el tenyérrel, nagyjából 1 cm magas koronggá. 12-15 perc alatt elősütjük a
sütőben.
A
sűrített paradicsomot keverjük el a fokhagymával, oregánóval, frissen őrölt
borssal, pici sóval.
Az elősütött
lapokat kenjük meg a paradicsomszósszal, és tegyük rá a feltétet. én kettő
kolbászosat és kettő sonkásat készítettem. Tegyük vissza a sütőbe 5-8 percre
míg a sajt hólyagosra olvad. A rukkolát a legvégén tegyük rá a sonkás pizzára
frissen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése