Az idő az április dátum ellenére sem tudja még nagyon eldönteni, hogy akkor most tavasz van e már, vagy inkább egy jó hóvihart küldjön ránk, hisz ki ne vágyna "fehér húsvétra". A rousseau-i gondolat mentén, a természet lányaként így nem tehetek mást, mint alkalmazkodom a környezet szeszélyeihez és magam sem tudom, hogy tavaszi ételeket készítsek vagy télieket. Ennek megfelelően fogtam a téli alapanyagokat - mint amilyen a disznótoros maradéka, savanyú káposzta - és azokat a tavasznak megfelelő könnyedséggel próbáltam elkészíteni. Bár az étel még a nehezebb téli ízeket idézi, az elkészítése már a tavasz magától érthetődő egyszerűségével kecsegtet, és még vitamindús
is, hogy segítsen ezeket az átmeneti időket átvészelni. Lehet, hogy a szeszélyes jó?!
Női szeszély helyett :
1 pár sütni való kolbász
50 dkg savanyú káposzta átöblítve, felszeletelve
1 fej hagyma finomra vágva
1 konzerv vörösbab (40 dkg) leöblítve, lecsepegtetve
5 dkg húsos szalonna felkockázva
4 ek tökmag olaj
A kolbászt egy jénaiba tesszük, aláöntünk 1 dl vizet, alufóliával letakarjuk és 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses módon, 40 perc alatt készre sütjük. Félidőben megforgatjuk a kolbászokat és az utolsó 10 percre levehetjük a fóliát, hogy megpiruljanak. Egy serpenyőben zsírjára pirítjuk a húsos szalonnát, és megdinszteljük rajta a hagymát. Összeforgatjuk a babot, savanyúkáposztát és a hagymás szalonnás keveréket 4 ek tökmag olajjal, és a készre sült kolbásszal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése