2014. június 28., szombat

Penne Amatriciana vagy amit akartok

A címmel ellentétben itt véget is ért a shakespeare-i vonal, mert ez aztán tényleg nem az a sok hűhó semmiért kategória sőt itt nincs dráma nincs bonyodalom ez az étel tényleg tisztán a katarzis. Nem tudom, hogy a félig olasz félig káptalantóti - műszakisok most horkanhatnak fel - félig Czimer hentes beszerző körút eredménye, hogy 11 perces szintidővel ilyet tudtunk alkotni, de most ténlyeg nem a Nigella/Stahl féle divatos gyorsan valami finomat mondatja velem, hogy ez a vacsora konkrétan annyi idő alatt volt meg, míg a tészta megfőtt. És, hogy hogyan....

Expozíció:

3 gerezd fokhagyma vékonyan felszeletelve
3 pepperoni parika felkarikázva 
2 chili paprika felkarikázva
10 dkg húsos mangalica szalonna felkozkázva
5 dkg kolbász vékonyan felkarikázva, majd hasábokra vágva
30 dkg paradicsompüré 
1 dl főzőtejszín (20%)
1 marék bazsalikomlevél felaprítva
frissen őrölt bors
só ízlés szerint
2 ek olívaolaj
1 ek vaj
5 dkg parmezán

Egy serpenyőben összemelegítjük az olivát és a vajat. Illatosra pirítjuk rajta a fokhagymát, majd hozzáadjuk a szalonnát, kolbászt 2 pepperoni és 1 chili paprikát. A húsokat ropogósra pirítjuk, ezalatt a paprika is kiadja az erejét. Felöntjük a paradicsompürével, hozzákeverjük a tejszínt és rászórjuk a parmezán felét. összerottyantjuk, megszórjuk bazsalikommal, frissen őrölt borssal, illetve a maradék paprikával. Elkeverjük 2 merőkanál tésztafőzőlével, ha szükséges után fűszerezzük. Ez egy elég csipős verzió, ha valaki kevésbé szeretné sárkányosra akkor  a chili és pepperoni paprikából is vissza lehet venni. Frissen főtt pennével és parmezánnal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...