2014. június 26., csütörtök

Pizza

Frissen hazatérve Olaszországból az ember nehezen engedi el a kinti emlékeket, ezért a kinti ízek felidézésével próbáljuk enyhíteni az átállás okozta sokkot. Lehet, hogy most kattan a csuklómon a bilincs és tepernek le a TEKesek, de az a helyzet, hogy ruháim épségének kockáztatása árán, a járványügyi előírásokról már nem is beszélve khm. hoztam egy kis - értsd 2,5-3 kg olasz paradicsomot, szalámit, és valami elképesztően finom sonkát, na jó lehet, hogy átkommandóztunk némi füstölt scamorzát is...Jelzem, hogy az aggodalmam főleg a ruháim épségére irányultak, mivel a buffala di mozzarella még az olasz reptéren elvérzett. Kisebb tócsát eresztve a bőröndömbe távozott az élők sorából csúnya bűnjelet hagyva maga után, ezért érthető, hogy nem kockáztathattunk meg kellett szabadulnunk tőle, de az esetből tanulva a 3 órás piacozás és kis üzletes ámokfutásunk eredményét biztonságban leszállítottuk. Ennek, na meg a privát pizzamesteremnek köszönhetően készült el ez a pizza is.

Amikor egy recept úgy kezdődik, hogy végy egy jegyet Bariba, az már nem lehet rossz...

Tészta ( 2 hatalmas lesz belőle):

30 dkg liszt
1,5 dl víz
3 mk só
1 dkg élesztő
0,5 dl tej
2 ek olívaolaj

Paradicsomszósz:

0,5 kg paradicsom lehámozva apróra vágva
2 nagy gerezd fokhagyma felaprítva
2 ek olívaolaj
1 marék bazsalikom felaprítva
só, frissen őrölt bors ízlés szerint

Feltét:

5 dkg pepperoni szalámi vékonyan felszeletelve
5 dkg pármai sonka vékonyan felszeletelve
20 dkg bivaly mozzarella vékonyan felszeletelve
10 dkg füstölt scamorza vékonyan felszeletelve
6-8 pepperoni paprika
bazsalikom levélkék 
pár szem olajbogyó
1 paradicsom felkarikázva

Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. A hozzávalókból tésztát gyúrunk. Cipót formázunk belőle, amit fél órára félreteszünk lefedve meleg helyre keleszteni.  Egy serpenyőben olivát forrósítunk, illatosra pirítjuk a fokhagymát, hozzáadjuk a paradicsomot. Sózzuk borsozzuk, majd a légvégén friss aprított bazsalikommal ízesítjük. Ha kihűlt botmixerrel pürésítjük. A sütőt 200 fokra légkeveréses üzemmódon előmelegítjük. A pizzatésztát átgyúrjuk elfelezzük és kört nyújtunk belőle. Megkenjük a paradicsomszósszal és elhelyezzük rajta a szalámit, sonkát valamint sajtszeletekkel befedjük. Mi pár pepperoni paprikát is tettünk rá. A sütőbe téve kb. 20 perc alatt ropogósra sütjük. A sütőből kivéve paradicsomkarikával bazsalikommal és olajbogyóval díszítjük.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...