2013. augusztus 9., péntek

Spenótos sajtkéremmel töltött csirkemell

Kicsit olyan mintha mostanában csak béna képeket csinálnék, ami félig meddig igaz is, mert sikerült elállítanom a gépet és rém ügyesen elég sokáig tartott mire rájöttem, hogy nem a menüben állítottam el az élességet, hanem az objektívot tekergettem túl lelkesen. Nagyjából így tudnám összefoglalni a szőke lány és a professzionális kamera találkozásának rövid történetét, ehhez jött még, hogy valószínűleg tele van vírussal a gépem, ezért folyton kijelzi, hogy nincs elég hely a gépen, pedig van de tényleg, így a bravúros objektívelállításom ellenére jól sikerült képeket nem másolta át a fényképezőről a gép, de cserébe előrelátóan beállítottam, hogy a képek másolás után törlődjenek. Szóval megfogyva bár de törve nem, úgy döntöttem abból főzök ami van, már ami a képet illeti, a töltött csirkéhez azért az alábbiakat be kell szerezni:

60 dkg csirkemell
20 dkg spenót leforrázva kinyomkodva
10 dkg sajtkrém
10 dkg aszalt paradicsom felaprítva
10 dkg serrano sonka
2 gerezd fokhagyma finomra zúzva
1 vöröshagyma finomra vágva
1 ek vaj
1 ek olivaolaj
1,5 dl száraz fehérbor
0,5 citrom leve
2 dl tejszín
só, őrölt bors
Melegítsük elő a sütőt légkeveréses módban 180 fokra. A csirkemelleket éles késsel bevágjuk és szétnyitjuk, folpack közé helyezve sodrófával egyenletes vastagságúra lapítjuk. A hússzeleteket ízlés szerint sóval borssal bedörzsöljük (vigyázzunk, mert a sonka is sós!). A spenótot összekeverjük a sajtkrémmel, zúzott fokhagymával, aszalt paradicsommal. A csirkemellre 1-1 szelet sonkát fektetünk és szétosztjuk rajta a spenótos keveréket. Az így megtöltött csirkemelleket felgöngyöljük és hústűvel/fogpiszkálóval összetűzzük. Egy serpenyőben a vajat összeolvasztjuk az olívaolajjal és körbepirítjuk rajta a húst, majd egy tűzálló tálba helyezzük. A serpenyőben visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a hagymát, felöntjük a borral. Kevergetés mellett elforraljuk belőle az alkoholt, majd hozzáadjuk a tejszínt és a citromlevet. A keveréket beforraljuk és ráöntjük a tálban lévő csirkére. A tűzálló tálat alufóliával lefedjük és a csirkét a sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Mi sült zöldséggel ettük, mert rém tudatosan étkezünk. Azért a hústűket ne felejtsük el kiszedni tálalás előtt.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...