2013. augusztus 5., hétfő

Spenótos cukkinis frittata muffin reinkarnációban

Na ilyen durva alkotói válságom a blog elindítása óta nem volt. De elég sok minden történt az elmúlt időszakban, ezért sajnos ebben a sorrendben jutott a blogfrissítéséhez szükséges tevékenységekre egyre kevesebb időm: főzés, fotózás, írás. Mostanra viszont nem tudtam ellenállni az engem elárasztó rajongó levelek áradatának, amiben a folytatást követelték kiéhezett olvasóim....Ja ilyen nem volt, biztos a 40 fok ütött be Így viszont, hogy az erkélyen üldögélek egy remek rozé fröccs társaságában az ihlet is egyszerűbben megtalál. Na jó, akkor kicsit a spenótos cukkinis frittatáról, az ihlet a good foodból jött, de annyira eltértünk az eredeti recepttől, hogy végül elég kevés közös pontot lehetne említeni, de azért mg kell hagyni, hogy az evolúciós folyamat része volt. Egyébként csak reggelizni szerettünk volna, de az nyilvánvaló, hogy ha az ember lányának valaha gasztroblogja volt, akkor az nem lehet egy szimpla parizeres zsömle így született meg ez a recept

Ámokfutás a 40 fokban:

1 fej vöröshagyma finomra vágva
30 dkg cukkini felkarikázva
20 dkg spenótlevél leforrázva kinyomkodva
20 dkg füstölt mozzarella apró kockákra ágva
12 dkg ricotta
10 dkg olajban eltett, lecsöpögtetett aszalt paradicsom felaprítva
6 tojás felverve
12 szelet bacon
0,5 dl fehérbor
1 kk őrölt chili pehely
só, bors
1 ek olívaolaj
1 csokor petrezselyem felaprítva

A sütőt 200 fokra felmelegítjük, mert nem vagyok normális és nem gondoltam végig, hogy ez a nyári kánikulában nem jó ötlet. A muffin formát kibéleljük baconnel, nekem 12-es sütőm van, amihez 12 szeletet használtam. A hagymát az olívaolajon üvegesre pirítjuk. Rátesszük a cukkinit, majd a spenótot, a főzőlapot magas hőmérsékletre állítjuk és a zöldséges keveréket felöntjük borral. Elkeverjük, hogy az alkohol elillanjon. Ízlés szerint sózzuk borsozzuk, megszórjuk a chilipehellyel és fedő alatt 5 percig pároljuk. További 5 percig fedő nélkül pirítjuk, hogy a lé elfőjön róla. Hozzáadjuk az aszalt paradicsomot, ricottát és felöntjük a felvert tojással, elég rezgősre sütni. A zöldséges tojásos keveréket egyenletesen elosztjuk a 12, baconnel kibélelt muffin kosárkába és a tetejét alaposan megpúpozzuk a felkockázott mozzarellával. Az előmelegített sütően 15 perc alatt készre sütjük, majd petrezselyemmel meghintve tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...