2012. október 30., kedd

Ricottás cukkini csónak

Nem tudom kinek van még olyan tündéri ura, aki nemcsak hogy elviseli szeszélyes ötleteimet amikor egyik napról a másikra laza 180 fokos fordulattal csülök pékné módra helyett kalóriaszegény menüre állunk át, de még ódákat is hajlandó zengeni arról, hogy tulajdonképpen nem is tudja eldönteni melyik reform vacsora ízlett neki jobban. Két teória is van a fenti jelenség magyarázatára:
A. Tényleg finomat főztem ( a kétkedőknek háttérinfó 5 éve vagyunk együtt, szóval vallomásait nem a kezdők heve hajtja..)
B. Ő nem csak ruhában lát, ergo érdekelt a fogyókúrás projekt sikerességében és elemi érdeke azt minden eszközzel támogatni pl. boldogságot mímelve falatozni a zöldséges kreálmányaimat

Igazából az a szerencsés helyzet adódott, hogy a fenti dilemma nem tartozik az élet nagy kérdései közé, könnyen tesztelhető. Ha bárki kipróbálja a receptet rájöhet, hogy Uram igazán becsületes ember, akit nem hátsó szándék vezérel, én meg tudok főzni:)

Empírikus kísérlethez:

3 db cukkini (hosszában félbevágva, belseje karalábévájóval kikaparva, felaprítva)
1 fej hagyma finomra aprítva
1 gerezd fokhagyma összezúzva
0.1 dl száraz fehérbor
0,5 kk szerecsendió
0,5 kk frissen őrölt bors
1 kk só
1 ek vaj
 Töltelék:
 20 dkg ricotta
1 tojás
1/2 csokor petrezselyem felaprítva
1 rozmaring ág levelei finomra vágva
1 kk só
0,5 kk frissen őrölt bors

A sütőt légkeveréses üzemmódban 180 fokra előmelegítjük. Egy lefedhető serpenyőben megolvasztott vajon megdinszteljük a hagymát, majd 1 perc alatt illatosra pirítjuk a fokhagymát. A lángot magasra vesszük és a serpenyőbe öntjük a bort, 1-2 percig folyamatosan kevergetjük, hogy elillanjon az alkohol. Hozzátesszük a cukkini felaprított belsejét, szerecsendióval, borssal, sóval fűszerezzük és fedő alatt lassú tűzön kb. 15-20 perc alatt puhára pároljuk. Eközben egy tálban felverjük a tojást, hozzákeverjük a fűszereket, végül a ricottát. A cukkinis ragut visszahűtjük majd összeforgatjuk a ricottával. A kivájt cukkinikat egy tepsiben egymás mellé fektetjük és megtöltjük a ricottás töltelékkel. A sütőben lefóliázva 20 percig sütjük, majd további 5-10 perc alatt grill fokozaton rápirítunk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...