2012. október 2., kedd

L'ecso

Egész nyáron nem készítettem lecsót. Nem azért, mert nem akarok beállni a sorba és merő sznobériából csak olyan hozzávalókat vásárolok, amiknek épp jó magason van az ára és cserébe íztelenek, mert sosem láttak napot. Egyszerűen így jött össze. Szerencsére még pont időben kaptam észbe, illetve a szerencse is közrejátszott, így igazi biozöldségekből főzhettem meg az idei lecsómat, ami egyrészt nagyon jól sikerült, másrészt az új fogadalmam folyományaként gyors egymásutánban következett a L'ecsom, ami ennek a hagyományos ételnek az átdolgozott verziója, ugyanazokkal az alapanyagokkal dolgoztam, de más formában, és a végeredmény olyan finom volt, hogy garantáltan megtartjuk ezt a verziót is. Ja és a tamáskodóknak Ezúton is üzenem, hogy az erdélyi lecsóban van padlizsán is, szóval igenis ér lecsó névvel illetni a kreációmat..
Az innovációhoz:

1,5 kg padlizsán karikára vágva
20 dkg aszalt paradicsom felcsíkozva
0,75 dkg sült paprika
30 dkg kolbász felkarikázva
2 ek olivalaj
1 ek fehérborecet
só, olaj a sütéshez

A cm vastagon felkarikázott padlizsánkarikákat lesózom, félreteszem, majd konyhai törlőkendővel 10 perc elteltével felitatom róla a só hatására távozó keserű nedvességet. Száraz serpenyőben a kolbászkarikákat zsírjára sütöm nagyjából 5 perc alatt, és kiveszem a serpenyőből Ugyanebben a serpenyőben megsütöm a padlizsánkarikákat. Oldalaként nagyjából 2-3 perc. Az előre elkészített sült paprika felét az olívaolajjal és fehérborecettel kézi bormixerrel összeturmixolom, A paprika másik felét felcsíkozom. A lecsepegtetett aszalt paradicsomot felaprítom és egy tálban összekeverem a paprikával és a ült padlizsán szeletekkel. Megszórom a kolbászkarikával. A sült paprikaszószt öntetként mellétálalom. Morzsolhatunk még rá fetát, illetve megszórhatjuk petrezselyemmel, hogy még frissebb legyen az íze.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...