2012. október 28., vasárnap

zöldfűszeres pulykamell szeletek

Nagyon rossz vagyok...na jó ezt azért még illene kicsit szűkítenem, mondjuk bedobok egy időhatározót - mostanában - és tovább finomítva a jelzős szerkezetet - nem nagyon frissítettem a blogom. Aki lemaradt volna, annak összefoglalom. Sajnálom, hogy ilyen ritkán kerül fel új bejegyzés. Pedig főzök ám, eszem is (nem keveset) szorgalmam nem is maradt eredmény nélkül, mert még a hideg téli idő beköszönte előtt sikerült feltornázni magamra azt a zsírmennyiséget, amivel fagyhalál nélkül könnyedén átvészelhetem a telet. Ezért abbahagyva a "jövő hétfőtől" és az örök érvényű "holnap" kezdetű mondatokat, tegnaptól átálltunk a tudatos étkezésre. Ez az én értelmezésemben annyit jelent, hogy nem eszem olyan gonosz szénhidrátokat, mint  a tészta vagy a krumpli. Kenyérből pedig csak reggelire eszünk rozskenyeret. Na ennek a hirtelen elhatározásnak a manifesztációja ez a recept. Mi tzatzikivel ettük.


Amit ne halassz holnapra:

80 dkg pulykamell (ujjnyi vastag szeletekre vágva)
2 marék olajbogyó
1 marék kapribogyó
1/2 csomag petrezselyem
2 gerezd fokhagyma összezúzva
30 dkg mozzarella felszeletelve
1,5 ek vaj
só, bors

A sütőt 180 fokra előmelegítjük, lékeveréses módon. A pulykamell szeleteket sóval, borssal fűszerezzük. A zöld-fűszereket (olajbogyó, kapribogyó, petrezselyem) késsel durvára vágjuk és elkeverjük a fokhagymával. Egy tepsit kikenünk 0,5 ek vajjal és belefektetjük a hússzeleteket. A pulykamellen elosztjuk a zöld-fűszeres keveréket és diónyi vajat ültetünk a kupacok tetejére. A felszeletelt mozzarellával betakarjuk a húst és a sütőben, fólia alatt 30 perc alatt megsütjük, majd grill fokozatra kapcsolva további 5-10 perc alatt rápirítunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...