2011. október 23., vasárnap

Bruschetta mézzel karamellizált körtével és gorgonzolával

Az olasz vacsora lehető legtöbb részét igyekeztem előre elkészíteni, hogy a pénteken este munkából megtörten beeső vendégeimnek minél előbb étellel kedveskedhessek. Az előétel azonban mégsem volt egy előre elkészíthető verzió, de remélem, hogy barátaink egybehangzóan úgy válaszolnának, hogy megérte az a 10 perc várakozás, hogy frissen karamellizált körte kerüljön arra a pirított ciabattára. Azt már senki sem vetheti a szemünkre, hogy több kép nem készült, így is elég nehéz volt visszatartani az éhező tömegeket, és ha nem lennének rém toleráns barátaim, akik tökéletesen akceptálják blogíró szenvedélyemet, valószínűleg meglincseltek volna...Ja és figyelitek a színeket? Kicsit olasz, kicsit magyar, ez csak nézőpont kérdése!

A tökéletes baráti vacsorához:

1 ciabatta
3 körte
15 dkg gorgonzola
5 ek cukor
5 ek vaj
6 ek méz

Kapkodás:

A meghámozott körte magházát eltávolítjuk, és vékony cikkekre vágjuk. Egy serpenyőben a vajat megolvasztjuk a cukrot és a mézet a serpenyőbe tesszük és folyamatos kevergetés mellett karamellizáljuk. Ha már szép aranybarna a karamell és gyöngyözve rotyog hozzáforgatjuk a körtét, hogy a cikkeket bevonja az édes cukros réteg. A pirított ciabatta szeletekre halmozunk pár körteszeletet és a tetejére morzsoljuk a gorgonzolát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...