2014. október 13., hétfő

Paprika pestos fusilli

Akkor felvázolnám a színt. Hétfő este, fantasztikusan kellemes, meleg őszi idő, indián nyár, ezért későn érek haza a kutyasétáltatásból. Én már farkas éhes vagyok, Kaplony, a tacskó elégedetten szuszog, mikor én még csak hozzá kezdek a vacsi készítéshez...és innentől felpörögnek az események (1:00 tól ;) ). Urammal szomorúan közlöm, hogy készülődjön, pontosan 11 perc múlva vacsora. Ennyi kell ugyanis a tésztának, hogy megfőjön...
 
I need a hero:
 
4 kápia paprika (vagy sült paprika konzerv)
6 gerezd sült fokhagyma
10 dkg fenyőmag megpirítva
10 dkg parmezán lereszelve
1 ek olívaolaj
1nagy csokor bazsalikom
só, bors
10 dkg  csípős kolbász felkarikázva
5 dkg krémsajt (Szimpla kert termelői piacról bejárattól első, jobb oldalra eső sajtárus elképesztő portékája)
 
25 dkg fusilli
 
Egy nagy lábosban vizet forralok a tésztának 1 ek sóval. Előző napról nekem volt sültpaprikám, és fokhagymám. Ez így készül: A paprikákat olívaolajjal bedörzsölöm, majd a fokhagymagerezdekkel együtt egy tepsire szórom és 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses módon, 45 perc alatt megsütöm. A paprikát lefóliázom és saját gőzében hagyom 10-15 percig puhulni, majd kimagozom és lehéjjazom. A késes turmixgépbe teszem a parikát, a héjjából kinyomott fokhagymát, pirított fenyőmagot, bazsalikom felét és a reszelt parmezánt. Az egészet összeturmixolom, adok hozzá 1 kk sót, alaposan megborsozom és 1 ek olívaolajjal elkeverem. A serpenyőben, amiben a fenyőmagot is pirítottam, ropógosra sütöm a felkarikázott kolbászt. A tésztát leszűröm, főzőlevéből 1 dl-t hozzákeverek a paprika pestóhoz. A tésztát az öntettel tálalom, megszorom kolbászkarikával, rámorzsolok a krémsajtból és pár bazsalikomlevelet szaggatok rá. 
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...