2014. március 22., szombat

Kéksajtos hamburger

Ez most picit variációk egy témára. A híresztelésekkel és a receptek kronológiájával ellentétben mást is ettem az elmúlt egy hétben mint hamburgert, csak kicsit elnyújtva sikerül postolni. Illetve a végén már egész különböző vendégseregeket kellett bevetnem, hogy a feldolgozott hamburger husit eltüntessük, de mostanra elmondhatom, mission completed. Ezek után viszont abszolút kedvet kaptam amerikai tematikájú vacsora szervezésére. A hamburger azért szuper választás, mert nagyon hasonlít a mexikói burrito vacsikhoz, mikor a legkülönbözőbb alapanyagokból szószokból mindenki olyan ételt állít össze magának, amilyen a saját ízlésének leginkább megfelel. Az előző recepthez képest a szószokban van az eltérés.


8 db salátalevél megmosva lecsepegtetve
2 paradicsom felszeletelve
1 lila hagyma felkarikázva
1 csomag szeletelt chedar sajt
4 hamburger zsömle
Barbecue szósz:
5 ek fehérborecet
10 dkg barnacukor
4 ek ketchup
3 ek víz
1 ek worchestershire
1 kk tabasco

Egy kis lábosban összemelegítjük a szósz hozzávalói és közepes tűzön 15 percig főzzük folyamatos kevergetés mellett, amíg ragacsos sűrű szószt kapunk.

Kéksajtos mártás:
10 dkg kéksajt
1 dl tejföl
1 gerezd fokhagyma összezúzva
1 csokor petrezselyem felaprítva
frissen őrölt bors
A szósz hozzávalóit villával összekeverjük.

Semmi más dolgunk nincs, minthogy kedvünk szerint összeállítsuk a hamburgerzsemlét. A kék sajtos és az édes paradicsomos barbecue-s szósz nagyon jól harmonizálnak egymással, szóval bátran használhatjuk őket egy hamburgeren belül, higgyétek el ez egy égben köttetett frigy.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...