2014. április 24., csütörtök

Lazacos pizsi party

Demokratikus úton megszavaztuk a malacok védelmi szakszervezetével, hogy nem igazságos, hogy húsvétkor csak a sonkák és bárányok vannak veszélyben, így az esélyegyenlőség jegyében hétfőre bevállaltam, hogy lazacot készítek, a haljanak a halak is húsvétkor mozgalom jegyében. Illetve a tavalyi nehezen szuszogós emlékek nyomán úgy érzetük, hogy nekünk is jobb lesz, ha 2 napnyi masszív evés után valami könnyebb fogás - ha ha a fogás a hallal kapcsolatban most tényleg véletlen volt- lesz ebédre.Hogy miért lett ebből pizsi party az pedig a elkészítésből kiderül...


Lazac wellness:

1 kg lazacfilé
18 szem fekete olajbogyó
18 levél bazsalikom
9 szem asztalt paradicsom félbevágva
Só, frissen őrölt bors
2 ek olívaolaj

A bazsalikomlevelekre fektessünk 1-1 aszalt paradicsomot, majd ültessünk a tetejébe 1-1 olajbogyót, és tekerjük fel a leveleket. Ami most következik az tömény kényeztetés a lazacnak akit a művelet végén eljuttatok az infrakabinig, de ahhoz, hogy ez megtörténhessen, először melegítsük be a sütőt 180 fokra. A lazacot fektessük bele egy kiolajozott sütőtálba és indulhat a szépészeti kezelés. Csipesszel távolítsuk el a maradék szálkát, majd késsel (én almamagház vájót használtam) fúrjunk 3 sorban egymástól egyenletes távolságra lévő lyukakat a lazacba, úgy, hogy a bőrét ne lyukasszuk át. Most jöhet az olivás pakolás. Vékonyan tenyérrel dörzsöljünk bele 1-2 ek olívaolajat a lazacba. A lyukakba tömködjük bele a töltött bazsalikomtekercseket, majd sózzuk borsozzuk és 20 perc alatt süssük készre amíg a teteje meg nem pirul. Mi vinagirettes salátával ettük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...