2014. február 1., szombat

paradicsomleves egy nagy kanál nyár

Tegye fel a kezét akit most már elképesztő módon frusztrál a 3 hónapja tartó (de relatív időérzékelésünknek köszönhetően örökkévalóságnak tűnő) monoton szürkeség. Most, hogy túl estünk eme öncélú interaktív játékon, aminek eredménye nemcsak láthatatlan, de sanszos, hogy nem is reprezentatív, diktatórikus módon úgy döntöttem, hogy mindenkinek elege van a hideg kék színű télből és szívesen kalandoztok velem a nyáridéző, tüzes színű, fűszeres és izgalmas paradicsomlevest kanalazgatva. Szemeket behunyni (biztonságtechnikai okokból csak akkor, ha már a szeletelős részeken túl vagyunk) érzékeket szabadon engedni

Nyárbavaló:

2 fej vöröshagyma finomra vágva
2 szál zárszeller felkarikázva
30 dkg sárgarépa felkarikázva
40 dkg krumpli felkockázva
4 babérlevél
2 ek nyírfacukor
1 sűrített paradicsom konzerv ( 40 g)
2 x 40 dkg hámozott paradicsomkonzerv
50 dkg passata (passzírozott paradicsom)
50 dkg paradicsom lehámozva felkockázva
1 db knorr házias húsleves alap
2 dl főzőtejszín
3 ek olívaolaj
2 ek fehérborecet
2 ek worcestershire szósz
1 ek tabasco 

Egy nagy fazékban az olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, majd hozzákeverjük a répát, zellert, burgonyát és közepes tűzön 10-15 percig pároljuk. Hozzákeverjük a sűrített paradicsomot, cukrot ecetet, öntsük fel vízzel és adjuk hozzá a húsleves alapot és a babérlevelet. Keverjük el, hogy a fűszerek feloldódjanak és fedő alatt kb. 30 perc alatt puhára főzzük a zöldségeket. Ezután belekeverjük a passatat, a felkockázott paradicsomot, hámozott paradicsomot és további 15 perc alatt összefőzzük. Kivesszük a levesből a babérleveleket, belekeverjük a tejszínt és kézi botmixerrel simára turmixoljuk. Ízesítjük tabascoval, worcestershire szósszal, ha szükséges sózzuk és cukrozzuk. Parmezánnal megszórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...