2014. február 11., kedd

Makréla saláta

Azt hiszem ritkán postolok ennyire álmosan, szóval határozottan nem vállalok felelősséget azért, ami most következik. Annyiról azonban mindenkit biztosíthatok, hogy a fotó zárt helyen készült, sajnos még nincs olyan idő, hogy a teraszon napsütésben fotózhassak, szóval a látszat ellenére nem repült el egy masszívabb madárraj a saláta felett..most, hogy mindenkinek meghoztam a kedvét jöjjön a makréla saláta receptje, ami egyébként elképesztően finom és az öntet is teljesen tradicionális összetevőket tartalmaz, de tényleg

Steril körülmények között:

0,5 kg zöldbab ( a jó időre való tekintettel kénytelen voltam mirelitet használni)
10 dkg bébispenót
5 dkg gyöngyhagyma
10 dkg fekete olajbogyó félbevágva
4 kemény tojás felnegyedelve
30 dkg makréla kifilézve, falatnyi darabokra vágva

Itt repül a kismadár...

2 dl joghurt
1 dl tejföl
4 ek majonéz
2 ek mustár
1 ek fehérborecet
0,5 citrom leve kifacsarva átszűrve
2 ek kapri felaprítva
1 gerezd fokhagyma finomra zúzva
1 csokor kapor finomra vágva
0,5 tk só, frissen őrölt bors

A zöldbabot megpároljuk, ha kihűlt hozzáforgatjuk a megmosott, lecsepegtetett bébispenótot. Belekeverjük a gyöngyhagymát, olajbogyót, makrélát, tojást. Az öntet hozzávalóit összekeverem és rákanalazom a salátára. A tetejét parmezánnal megszórhatjuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...