2012. július 3., kedd

Steak Fajita

22:00 óra, 29 fok 5 fogásos vacsora. Akárhonnan is nézem mostantól az imént felsorolt számok objektív mércéje alapján hivatalosan is házi tündér vagyok! Én azon kevés megszállott gasztroblogger közé tartozom, aki a hetek óta tartó kánikula ellenére folyamatosan tűzhely mellé áll, csak postolásra nem futja már az erőmből, mert valahogy sehogy sem esik jól, ahogy ez a fránya lap top melengeti a lábamat miközben a bejegyzést gépelem. Lássuk be a hősök is pihenhetnek néha, tehát a mexikói vacsora hozzávalóit fogásonként "tálalom" elétek a héten.


Totál égés:
 
4 szelet hátszín
Jamie Oliver spicy cowboy seasoning fűszerkeveréke 20g
2 ek olívaolaj
2 ek szőlőmagolaj

A húst kézzel (nem klopfolóval!) kilapogatom. A fűszerkeveréket az olívaolajjal elkeverem, majd belemasszírozom a hússzeletekbe. Egy éjszakára hűtőbe teszem. Sütés előtt 30 perccel kiveszem a hűtőből a pácolt hátszínt, hagyom a húst szobahőmérsékletűre melegedni. Egy serpenyőben felhevített szőlőmagolajon oldalanként 4-5 perc alatt átsütöm (ha félig átsütve szeretnénk elég 2-3 perc). Az elkészült húst pár percig letakarva piheni hagyom, majd felcsíkozom.


1 megjegyzés:

  1. Minden elismerésem a Tiéd, hogy a kánikulában is a tűzhely mellett sertepertélsz, hogy többek között minket is elvarázsolj az ilyen tuti kis mexikói kajákkal. Ahogy Szamár mondta a Shrekben: " Mexikói kaja, a kedvencem!"...várom a folytatást:)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...