2012. január 28., szombat

lazacrózsák pikáns sajtkrémmel

Jó rég óta nem írtam már semmit, ilyenkor ugyebár illene valami igazán különlegessel előrukkolni. Hááát kicsit "Mátyás Királyos" népmesei fordulattal élve különleges is lesz meg nem is. Az ünnepek ugyan már rég elmúltak, de a nyirkos, sötét téli idő úgy néz ki még marad egy ideig. Szóval most már nem kompenzálhatjuk magunkat meghitt karácsonyi hangulattal, azért ha kicsit is leleményesek vagyunk találhatunk okot az ünneplésre, mikor is a pikáns túrókrémmel töltött lazac garantáltan segítségünkre lesz, abban hogy  emlékezetessé tegye az alkalmat!

A nem hétköznapi hozzávalók:

20 dkg füstölt lazac szeletek
10 dkg túró
10 dkg natúr sajtkrém
1 chili paprika, kimagozva felaprítva
1 kis csokor aprított kapor
frissen őrölt bors
2 ek vodka
1 ek frissen facsart citromlé
1/2 citrom reszelt héja

Ami hétköznap is simán belefér:

A hozzávalókat egy késes kézi robotgéppel összeturmixoljuk, hogy a túró teljesen krémes állagú legyen. A lazacszeleteket vastagon megkenjük a túrókrémmel, és feltekerjük rózsákká. A végén még egy kis citromlével megcsepegtetjük és pár csavarásnyi borsot őrlünk rá. Az aprított kapor felével meghintve tálaljuk. Pirítóst kínáljunk hozzá, vagy fekete kenyeret.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...