Kicsit gondba voltam, amikor osztályba kellett sorolni ezt az egyedet. Mikor salátáról van ugyanis szó, én általában valami könnyű joghurtos, vagy vinaigrette öntettel megfürösztött zöldségkeverékre asszociálok. A franciasaláta alapján, aztán mégis vettem a bátorságot, hogy ezt a finomságot a saláták rendjébe tartozónak vegyem. Remélve, hogy ezzel senkit nem botránkoztatok meg, vagy ha mégis, legalábbis megenyhül irányomba, miután megkóstolja a sajtos kukoricasalátát. A receptet párom édesanyjától lestem el. Akkor szoktam készíteni, amikor tartalmasabb köretre vágyom, de nincs kedvem egy macerásabb, krumplipucolós menetre. Semleges ízű natúrszeletek jó barátja. Nálunk a görög csirkecsíkokkal vannak együtt sülve főve, de legutóbb rántott hús mellé készítettem.
Beszerzendők:
2 doboz konzerv kukorica
1 nagy paradicsom
1 nagy TV paprika
20 dkg trappista sajt
1,5 dl majonéz
1 dl tejföl
bors
Gyerekjáték:
A lecsepegtetett kukoricát egy tálba öntöm. A paprikát megszabadítom magjaitól, és a paradicsommal együtt apró kockákra vágom. Éles kést használjunk, hogy a paradicsom ne trancsírozódjon, és ne eresszen túl sok levet. A sajtot is felkockázom, és az összes alapanyagot összekeverem a tálban. Ráöntöm a tejfölt, majonézt, és jó alaposan beborsozom a salátát. A zöldségeket összeforgatom az öntettel, és a salit egy órára hűtőbe teszem, hogy az ízek összeérjenek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése