2011. január 17., hétfő

fűszeres kolbászkrémmel töltött csibecomb

Ezen a képen annyira egészségesen pirospozsgásak ezek a dundi combok, hogy szinte nem is kéne ehhez a bejegyzéshez szöveget írni, csak nézegetném őket, miközben nagyokat nyelek. Ami a legjobb ebben a receptben, hogy annyi idő elkészíteni, mint megenni. Ez nem csalás nem ámítás, és az előbbi állításom hátterében nem az áll, hogy annyira rosszul sikerült, hogy órákig nyammogtunk rajta. Mondanám, hogy az elkövetkezendő percekben csak a kezemet figyeljétek, de, mivel 2011-et írunk, így inkább a monitort kell lesni, ha érdekel a villám finomság trükkje. Az elkészítéséhez szükséges munkálatok maximum 15 percet vesznek igénybe, és jobb, ha első lépésként a sütőt durrantjuk be, ugyanis annyira gyorsan elkészül, hogy igazán felesleges lenne a sütő mellett állva unatkozni, amíg a kellő hőfokra fel nem melegszik. Ennél a receptnél még egy trükköt el kell árulnom, mielőtt a részletekbe bárkit beavatnék. Jobb, ha az elején tisztázzuk párunkkal, a fair play azt diktálja,  mivel mi főztünk, a mosogatás az ő reszortja. Az igazságos munkamegosztás alapján, így ránk kevesebb munka hárul. Na ja, mint tudjuk napjainkban a know how-ért is meg kell fizetnie valakinek, de drágán...
Még mindig a gyorsaságot szem előtt tartva, köretként én zacskós rizst főztem hozzá. A pikáns, karakteres kolbászkrém mellé nekem valami semleges garnírung kívánkozik, aki nem játssza le a főszereplőt a színpadról. Persze, mivel egy gasztroblogban jelenik meg a recept, a főtt rizst kakukkfűvel, fél citrom reszelt héjával, 1 ek vajjal, és egy fél kk chilporral tettem izgalmasabbá.

Összedobálandók:

8 db csirke felsőcomb
1 szál jó minőségű, puha kolbász
15 dkg ricotta
1 gerezd fokhagyma
1 marok friss kakukkfű
só. bors
1 ek olivaolaj
mogyorónyi vaj
0,5 dl fehérbor

A trükk bemutatása:

 Ezt igazából nem tudom cizellálni, a leghosszabb rész a recept leírásánál tényleg a belső vívódásom részletezése lesz, amikor azon dilemmázom, hogy a kedvenc boromból mennyit áldozzak be a csirkéhez.
Kapcsoljuk be a sütőt 200 fokra. Késes, konyhai robotgépbe dobáljuk be a hámozott gerezd fokhagymát, a kakukkfű levélkéit, 1 ek olivaolajat, a bőrétől megszabadított, felkarikázott kolbászt, valamint a 15 dkg ricottát. Ezt a géppel turmixoljuk össze, míg pépes, krémes állagú nem lesz. A combok mindkét oldalát fűszerezzük sóval, frissen őrölt borssal. A csirkecomb bőre alá kiskanállal tömjük be a fűszeres kolbászkrémet, én 2 nagy kanalat tuszkoltam minden combiba, majd a tenyeremmel picit a közepét megnyomtam, hogy egyenletesen szétterüljön a csirke bőre alatt. A tepsit kivajazzuk, beleöntjük a bort (személyes fájdalmam, hogy nem szerettem volna új üveg bort nyitni, a hűtőmben, pedig egy palack 2007-es Aranyhíd volt csak megbontva, a Bujdosó pincészettől hmmm), egymás mellé sorakoztatjuk az expressz dundira hízlalt combokat. A tepsit fóliával letakarva 25 percig sütjük, majd fólia nélkül további 20 percet, vagy sütőtől függően, amíg a bőrke szemérmesen el nem pirul.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...