2011. augusztus 29., hétfő

Mozzarelás baracktorony mentachutneyval

Lássuk csak kinek mi jut eszébe az év legmelegebb napján. Van, aki strandra megy, van aki ki sem mozdul a hűvös szobából, és úgy általában igyekszik egyáltalán nem nagyon mozogni, nehogy kimelegedjen. Na meg van az elvetemült gasztroblogger, aki főzőtanfolyamon vesz részt, és egyáltalán nem bánja meg. Azt gondolom, hogy a kép magáért beszél, és szeretném megosztani veletek, hogy a pénteki áldozatom, azaz, hogy strand helyett főzni mentem, ne legyen hiábavaló. Azt hiszem ez a recept most igencsak aktuális, mikor a hőmérő higanyszála jócskán 30 fok fölé kúszott, ki akarna órákat a konyhában tölteni, ha csak nem a nyitott hűtő előtt való tétlen ácsorgásról van szó, de abból a legritkább esetben kerül ízletes vacsora a családi asztalra. Az előétel mellé nekünk a Miele szakácsa, Kis Sándor St. Andrea Akutyafáját fehérborát kínálta. Azt hiszem eljött az idő, hogy újra feltegyem a kérdést, hogy kinek mi jut az eszébe az év legmelegebb napján? Mondjuk egy könnyű, romantikus teraszvacsora a balzsamos nyárestében párunkkal, és garantáltan nem a főzés közben fogunk megizzadni:)

A strandtáskába pakolandó:

4 db mozzarella
4 db kajszibarack
balzsamecet
kis csokor menta
1 ek méz

Strand helyett:

A mozzarellát, és a barackot 0,5 cm-es karikákra vágjuk. A barack kisebb karikáit, vagy, amit nem sikerült olyan szépen felkarikázni felkockázzuk a chutneyhoz. A menta egy részét felaprítjuk, és elkeverjük a kockára vágott barackkal, mézzel, és ízlés szerint meglocsoljuk balzsamecettel.A chutneyt 10-20 percre félretesszük, hogy az ízek összeérjenek. A karikára vágott barack, és mozzarella szeleteket váltakozva toronyba rendezzük. A tálra kiskanállal kitálaljuk a chutneyt, és meghintjük a maradék apróra tépkedett mentalevéllel.Balzsamecettel díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...