Oldalak

2015. február 18., szerda

Avokádos csicseriborsó krém pirított rákkal és paradicsomsalsával

Most mér tényleg meggyőződésem, hogy lehet egészséges mégis elképesztően finom ételeket készíteni. Igaz ugyan, hogy ehhez eléggé el kell szakadni a klasszikus magyar alapanyagoktól, receptektől. Be kell, hogy valljam, hogy amióta leálltam a "rossz" szénhidrátokról, mint amilyen a tészta krumpli stb. sokkal változatosabb és ízesebb fogásokat eszem. Ráadásul tényleg nem önáltatás, de a sok zöldségételtől még egy kicsit az az illúzióm is meg lehet, hogy már nincs is olyan messze az a nyár, ami már úgy hiányzik nekem így február végén. Mondjuk egy színpompás paradicsom salsa láttán mindenki fel kell, hogy engedjen.

Ízvadászat:

1 avokádó félbevágva, kimagozva, feldarabolva
40 dkg konzerv csicseriborsó leöblítve
1 citrom leve
6 gerezd fokhagyma (3 finomra zúzva, 3 vékonyan felszeletelve)
1 tk mustár
1 tk mustárpor
3 nagy paradicsom apróra felkockázva
1 kis fej lila hagyma finomra vágva
25 dkg királyrák
1/2 csokor petrezselyem felaprítva
1/2 csokor koriander apróra vágva
1 marék bazsalikom felaprítva
1/4 chili felaprítva
1 dl száraz fehér bor
1 ek vaj
Só, frissen őrölt bors
Olívaolaj

Egy késes betétű robotgépbe krémmé turmixolom a csicseriborsót, avokádót, 3 fokhagymával, mustárral és mustárporral valamint 1/2 citrom levével. Sóval borssal ízesítem. A paradicsom salsához összekeverem a paradicsomkockákat a lila hagymával, bazsalikommal, és korianderrel. A másik fél citrom levének a felét rácsavarom a salátára majd alaposan elkeverem, hogy összevegyüljenek az alapanyagok. Egy teflonserpenyőben felolvasztom a vajat, majd magas lángra veszem, és rádobom a rákot, 1-2 perc alatt megpirítom. Közben sózom, borsozom. Megfordítom a rákocskákat, és hozzáöntöm a bor felét. Megvárom míg a bor elfő, majd hozzáöntöm a másik felét is és ekkor beledobom a felszeletelt fokhagymát, chilit, és petrezselymet.További 2 percig folyamatos keverés mellet pirítom a fűszeres rákot, míg a fokhagyma illatosra pirul. Végül rácsavarom a citromot. Az elkészül ételeket kis tálkákba szedve tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése